Cyklon Nordic ja Puurakentajat sopivat yhteistyöstä – pyöräparkkitalon koekappale rakenteille

Arkkitehtonisesti korkeatasoisten pyöräparkkitalojen kehittäjä Cyklon Nordic ja massiivipuurakentamiseen erikoistunut Puurakentajat Group Oy ovat sopineet yhteistyöstä. Kevään aikana Puurakentajat-konserniin kuuluvan Timberpointin tehdastiloihin Loviisaan nousee 1/1-malli, jonka avulla puurakenteisen parkkitalon rakenteet ja muunneltavuus optimoidaan.

Cyklon Nordicin tila- ja kustannustehokas pyöräparkkitalo lanseerattiin lokakuussa 2022 FinnBuild-messuilla, ja se palkittiin messujen Highlights-tunnustuksella. Cyklon Nordicin ja Puurakentajien osastot olivat sattumalta vierekkäin.

– Kiinnostuimme heti, koska näimme, miten hyvin pyöräparkkitalo sopii täydentämään tuotantoamme. Ymmärsimme myös, että tuote kannattaa kehittää ilmastoviisaasti massiivipuurakentein, jolloin rakennuksesta tulee pyöräparkin ohella hiilivarasto, Puurakentajien toimitusjohtaja Mikko Leino sanoo.

Puurakentajat Group Oy on puuteknologiaan erikoistunut konserni, jolla on kymmenien vuosien kokemus massiivipuurakentamisesta ja -saneeraamisesta. Yhtiö suunnittelee, tuottaa ja rakentaa ekologisesti kestäviä ja terveellisiä pientaloja sekä muun muassa kouluja ja päiväkoteja. Yhteistyökumppanit näkevät pyöräpysäköintitaloilla huomattavan laajat markkinat. Heidän pitkän tähtäimen tavoitteenaan on tehdä parkkitalosarjasta menestyvä vientituote.

– Cyklon Nordicin suunnittelu edustaa kansainvälisen tason laatua. Näemme hankkeessa paljon potentiaalia ja olemme mielihyvin mukana edistämässä sen etenemistä. Myös arvomaailmamme on yhteinen, sillä haluamme molemmat edistää ympäristön ja terveyden kannalta vastuullista rakentamista, Leino toteaa.

Kevään aikana valmistuvan mallin avulla suunnittelijat pääsevät testaamaan ja hiomaan tuotteen ominaisuuksia ja käyttömukavuutta. Puurakentajat vastaa prototyypin rakennesuunnittelusta ja tarjoaa tukea myös konseptin tuotteistamiseen ja jatkojalostamiseen tuotesarjaksi. Esimerkiksi mitoituksissa aiotaan ottaa huomioon mahdolliset konttitoimitukset ulkomaille.

– Meille merkitsee paljon, että saimme yhteistyökumppaniksi Suomen kokeneimman massiivipuurakentajan. Voimme keskittyä tuotesarjan jatkokehittämiseen ja markkinointiin, kun tuotteiden toimitusvarmuus on turvattu. Puurakentajat on meille paras mahdollinen rakentajakumppani, Cyklon Nordicin operatiivinen johtaja Henrik Lemmetyinen sanoo.

Cyklon Nordic -pyöräpysäköintitalojen puuelementit toimittaa Stora Enso, jonka suurin pohjoismainen CLT-suurelementtiasiakas Puurakentajat on.

Lisätietoja:

Henrik Lemmetyinen
operatiivinen johtaja, Cyklon Nordic

henrik@cyklonnordic.fi
+358 50 3385 155

Mikko Leino
toimitusjohtaja, Puurakentajat Group Oy

mikko.leino@puurakentajat.fi
+358 40 551 4055


Cyklon Nordic on perustettu vuonna 2021 ratkaisemaan pyöräilyn voimakkaan kasvun mukanaan tuomia pysäköintihaasteita. Cyklon Nordic suunnittelee, toteuttaa ja kehittää polkupyörien, sähköpotkulautojen ja muiden pienten henkilökuljettimien säilytykseen tarkoitettuja turvallisia pysäköintiratkaisuja. www.cyklonnordic.fi

Puurakentajat Group Oy on suomalainen puuteknologiaan erikoistunut konserni, jolla on kymmenien vuosien kokemus massiivipuurakentamisesta ja -saneeraamisesta. Suunnittelemme, tuotamme ja rakennamme ekologisesti kestäviä ja terveellisiä pientaloja, kerrostaloja sekä mm. kouluja ja päiväkoteja. Puurakentajien massiivipuuelementit mahdollistavat nykyaikaisia arkkitehtonisia ratkaisuja ja tehostavat rakentamista sekä taloudellisesti että ympäristön ja terveyden kannalta. Rakennamme massiivipuurakennuksia, joissa ihminen voi hyvin. www.puurakentajat.fi